Suroviny
Postup přípravy
- Oddělíme si žloutky a bílky. Do misky, kde jsou žloutky, přidáme sedm lžic oleje. Do misky, kde jsou bílky, dáme špetku soli a šleháme do tuha. Pak přidáme cukr krupice a šleháme do té doby, dokud nebude tuhý a hladký sníh. Pak přidáme žloutky s olejem a šleháme do té doby, než z toho bude nadýchaná pěna. Pak přidáme přesátou mouku a lehce a rychle vmícháme. Dáme do dortové formy, kterou si vyložíme pečicím papírem, pečeme na 150 °C, 45–50 minut. Po upečení korpus necháme vychladnout. Pak překrojíme na tři pláty.
- Náplň: Do mascarpone přidáme rozpuštěnou (vychladlou) bílou čokoládu a chvilku mixujeme. Pak přidáme šlehačku a šleháme do tuha. Spodní plát si potřeme marmeládou a nato dáme část krému, na který poskládáme ovoce. Druhý plát naplníme krémem a přiložíme třetí, vrchní plát. Zbytkem krému obmažeme dort. Vrch dortu libovolně ozdobíme.