Suroviny
- dýně
- cibule
- zázvor
- kari koření 1 lžíce
- sušený zázvor
- kokosové mléko 200 ml
- kuřecí ( - volitelné )
- třtinový cukr
- rostlinný olej
- petrželová nať ( - volitelné )
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky. Nadrobno nasekáme cibuli a kousek zázvoru. V hrnci si rozpálíme olej, osmažíme cibuli, přidáme zázvor, kousky dýně a zasypeme lžící cukru. Necháme zkaramelizovat. Následně zaprášíme lžící kari koření, osolíme, opepříme a dochutíme sušeným zázvorem. Přilijeme vývar, aby byla zelenina ponořená, a necháme ji vařit doměkka. V případě potřeby vývar doléváme. Polévku pak rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes sítko. Pak ji ještě chvíli povaříme s polovinou kokosového mléka (200 ml) a dochutíme, když je zapotřebí. Zbytek mléka si převaříme v rendlíku a pomocí tyčového mixéru vytvoříme pěnu, kterou pak ozdobíme polévku při servírování. Díky tomu se z ní stane cappuccino. Dozdobíme čerstvým koriandrem nebo petrželovou natí.