Suroviny
- jablka 200 g
- dýně 300 g
- ovesné vločky 150 g
- sušené rozinky 150 g
- mletá skořice 1 ML
- muškátový oříšek 1/2 ML
- hnědý cukr 300 g
- vejce 5
- slunečnicový olej 150 g
- hladká mouka 200 g
- jedlá soda 1 ML
- cukr krystal 240 g
- čerstvý sýr 60 g
- citronová šťáva 10 g
- máslo
Postup přípravy
- Dýni a jablka nasekáme, přidáme vločky, rozinky, skořici, muškátový oříšek, cukr, vejce, olej a zamícháme. Přidáme hladkou mouku, sodu a zamícháme. Těsto přelijeme do vymazané a vysypané dortové formy (28 cm).
- Pečeme na 170 °C cca 55 minut. Poté necháme vychladnout. Smícháme cukr, máslo, čerstvý sýr, citronovou šťávu a potřeme tím vychladlý koláč a dáme do lednice.
Autor receptu: Kamila Lůbalová, Tomáš Ružička