Poleva
- dýně 50 g
- kondenzované mléko 200 ml
- citronová šťáva 1 lžíce
- skořice 1 lžička
- želatina 1 lžíce
Brownies
- skořice 2 lžičky
- jedlá soda 0.25 lžičky
Postup přípravy
- Upečte si půlku dýně, očistěte, dužinu nakrájejte na kostky, lehce posolte, pokapejte olivovým olejem a pečte na 180°C doměkka. Na brownies si rozpusťte čokoládu, přidejte kondenzované mléko a citronovou šťávu. V míse promíchejte kokosovou mouku se skořicí a jedlou sodou. Přidejte směs s dýní a lehce vychladlou čokoládu. Vše promíchejte a rozetřete do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Pečte cca 30 minut na 160°C.
- Krém i polevu připravíte rozmixováním všech ingrediencí. Na polevu je lepší salko trochu zahřát. Na korpus rozetřete krém, na něj polevu a dejte do lednice rozležet, ideálně do druhého dne.