Hlavní
- dýně Hokkaidó 1 ks
- cibule 2 ks
- česnek 3 ks
- voda 2 hrnky
- zeleninový bujón 1/2 ks
- masový bujón 1/2 ks
- muškátový oříšek ks
- chilli ks
- olej ks
- sůl ks
- pepř ks
Postup přípravy
- Nakrájíme, očistíme, oloupeme dýni a nakrájíme ji na kostičky. Cibuli nakrájíme na kostky, je jedno, jak velké, a dáme smažit do vyššího hrnce na trochu oleje. Po zezlátnutí přidáme dýni nakrájenou na kostky, necháme lehce osmahnout, zalejeme vodou, přidáme bujony a koření. Vaříme do změknutí, stáhneme z plotny, rozmixujeme ručním mixérem a dáme na chvilku zpátky na plotnu provařit.
- Krutony: Toustový chléb dáme do topinkovače, opečeme, vyndáme a nakrájíme.