Dukátové buchtičky
- olej 200 g
Vanilkový krém
- bramborový škrob 2 lžíce
- vanilkový cukr 2 lžíce
Postup přípravy
- Dukátové buchtičky: Mouku, olej, žloutky, vejce a sůl uhněteme, přidáme kvásek, který jsme udělali z droždí, cukru a mléka. Pořádně zpracujeme a necháme kynout 20 minut. Poté na pomoučněném vále vytvarujeme jedenáct dlouhých tenkých válečků, které přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Válečky nakrájíme na 1,5 cm dlouhé kousky a necháme ještě 15 minut odpočívat. Troubu předehřejeme na 180 °C, buchtičky potřeme olejem a dáme do trouby, kde pečeme 20 minut.
- Vanilkový krém: Do hrnce dáme mléko, smetanu, rum, žloutky, škrob, vanilkový cukr, cukr a za stálého míchání povaříme.