Head
- víno 2 dcl
Postup přípravy
- Orestujeme cibuli s česnekem, přidáme pokrájená játra a mleté maso. Po zatažení podlijeme vínem a dusíme cca 20 minut. Do hotového základu přidáme koření a sůl. Necháme prochladnout a rozmixujeme s máslem. Zdobíme brusinkami a kouskem zelené natě.
- Domácí pečivo: Z minerálky a kvasnic zaděláme kvásek. Mouku promícháme se solí, přidáme máslo a kvásek. Vypracujeme vařečkou těsto, dokud nelepí. Poprášíme moukou a dáme kynout na 20 minut na teplé místo. Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly. Každý rozválíme a rozdělíme na čtyři stejné trojúhelníky. Od širší strany smotáme a dáme ještě chvíli kynout na plech. Než rohlíky dáme do trouby, potřeme je vlažnou vodou a posolíme a můžeme posypat kmínem. Množství stačí na dvanáct rohlíků. Pečeme na 180 °C, cca 15 minut.