Krém
- pudink 2
Korpus
- cukr 250 g
Krém
- máslo 1.5
Korpus
- mouka 240 g
Krém
Postup přípravy
- Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Nejprve si vyšleháme všech šest bílků, přidáme krupicový cukr a šleháme minimálně 10 minut do husté hmoty. Dále se vlije postupně šest lžic oleje, poté po jednom se přidá žloutek, a nakonec se metličkou zapracuje 240 g hladké mouky. Připravíme si dortovou formu, potřeme olejem, vysypeme hrubou moukou, vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a pečeme hodinu na 170°C. Po upečení necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.
- Na krém si uvaříme vanilkové pudinky, které necháme vystydnout. Máslo vyšleháme s cukrem a přidáme vychladlý pudink a opět vyšleháme. Korpus si rozkrojíme, potřeme marmeládou, krém dáme do zdobicího sáčku a dort ozdobíme.