Suroviny
Postup přípravy
Kuřecí játra zbavíme přebytečných blan, dobře propereme a osušíme. Kořeníme solí, pepřem a necháme chvílí odležet. V kastrolku rozpustíme lžíci másla, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a tymián, orestujeme dozlatova a zalijeme portským vínem. Svaříme a necháme vychladnout. Dostatečně velkou pánev hodně rozpálíme, přidáme 1 až 2 lžíce oleje, na kterém zprudka orestujeme játra tak, aby uvnitř zůstala syrová, a prudce zchladíme. Veškeré suroviny vložíme do mixéru a dobře rozmixujeme, přidáme povolené máslo. Vše znovu promixujeme a dochutíme. Paštiku je nutné přichutit a přesolit. Formu vyložíme kuchyňskou folii a plátky slaniny, dovnitř vlijeme rozmixovanou hmotu, plátky slaniny a fólii uzavřeme a necháme nejlépe přes noc v lednici vychladnout. Vychladlou paštiku krájíme na plátky tlusté asi 5 mm, podáváme s brusinkami a pečivem.