Játrová paštika
- játra 500 g
- cibule 1
Domácí pečivo
Postup přípravy
- Játrová paštika: Orestujeme cibuli na sádle, přidáme pokrájená a očištěná játra, osolíme a opepříme, přilijeme portské víno a necháme vypařit. Poté přidáme česnek a zahustíme smetanou. Poté rozmixujeme, přidáme rozpuštěné máslo, rozdělíme do formiček, posypeme mandlemi a necháme ztuhnout v ledničce. Paštiku podáváme s brusinkami.
- Domácí pečivo: Do vody rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a soli a necháme vzejit kvásek. Až je kvásek připravený smícháme s moukou a necháme kynout 30 minut. Poté z těsta vytvoříme houstičky, okmínujeme, osolíme, pomažeme vodou dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 13 minut na 230 C.