Suroviny
- šalotka None kus
 - kuřecí játra 400 g
 - máslo 300 g
 - česnek 1
 - brandy 2
 - muškátový oříšek 0.5
 - tymián None
 - provensálské koření None
 - sůl None
 - pepř None
 
Postup přípravy
Na pánvi si rozpustíme čtvrt kostky másla, přidáme cibuli a česnek. Až cibule zesklovatí, přidáme játra a osmahneme. Přilejeme brandy (nebo červené vino), ochutíme bylinkami, solí a pepřem. Pánev odstavíme a přidáme ¾ kostky másla na horká játra. Počkáme, až se nám rozpustí máslo a směs dáme do mixéru. Vyšleháme do jemné kaše a nalejeme do mističek. Zbylé máslo roztopíme a polejeme jím paštiku tak, aby se na každé mističce udělala asi centimetrová vrstva. Máslo zabrání vysychání paštiky. Mističky dáme vychladit do ledničky a před podáváním vyndáme na půl hodiny ven, aby se rozvinula chuť a aroma paštiky. Podáváme s opečeným toustem.