Suroviny
- šalotka None kus
- kuřecí játra 400 g
- máslo 300 g
- česnek 1
- brandy 2
- muškátový oříšek 0.5
- tymián None
- provensálské koření None
- sůl None
- pepř None
Postup přípravy
Na pánvi si rozpustíme čtvrt kostky másla, přidáme cibuli a česnek. Až cibule zesklovatí, přidáme játra a osmahneme. Přilejeme brandy (nebo červené vino), ochutíme bylinkami, solí a pepřem. Pánev odstavíme a přidáme ¾ kostky másla na horká játra. Počkáme, až se nám rozpustí máslo a směs dáme do mixéru. Vyšleháme do jemné kaše a nalejeme do mističek. Zbylé máslo roztopíme a polejeme jím paštiku tak, aby se na každé mističce udělala asi centimetrová vrstva. Máslo zabrání vysychání paštiky. Mističky dáme vychladit do ledničky a před podáváním vyndáme na půl hodiny ven, aby se rozvinula chuť a aroma paštiky. Podáváme s opečeným toustem.