Korpus
- mouka 140 g
Na krém
- mascarpone 1/2 kg
- tvaroh
Postup přípravy
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, přilijeme vlažnou vodu a po částech do těsta zašleháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Přisypeme prosáté kakao a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané vysypané dortové formy, dáme do vyhřáté trouby na 180°C asi na 30 minut, poté necháme vychladnout.
- Krém si připravíme tak, že smícháme mascarpone s tvarohem a prošleháme společně s vanilkovým cukrem a nakonec vmícháme ušlehanou smetanu a dáme do lednice asi na 30 minut uležet.
- Poté korpus rozkrojíme, namažeme krémem, prokládáme ovocem, a nakonec přelijeme polevou vršek dortu. Nakonec můžeme dozdobit ovocem a dáme ztuhnout nejlépe do druhého dne do lednice.