Burger
- hovězí maso 1 kg
- víno 100 ml
- pepř
- sůl
Na omáčku
Na housky
- cukr 15 g
- sůl 10 g
- sezamová semínka
Postup přípravy
- Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku a mrkev. Jemně promícháme a necháme 20 minut odstát. Poté přidáme cukr a sůl a prohněteme. Až uvidíme, že těsto získává hladkou konzistenci, přidáme olej. Těsto necháme přikryté kynout asi hodinu a půl. Rozdělíme na 12 stejných kousků a ve formě bochánků necháme dále kynout na pečicím papíře. Lehce pokapeme vodou a schováme do trouby v igelitovém sáčku. Poté pomažeme máslem a posypeme sezamem. Pečeme při 230°C s počátečním zapařením asi 10-12 minut a následně necháme vychladnout na mřížce.
- Dále si připravíme maso. Mleté hovězí maso rozmícháme, přidáme deci vína, osolíme, opepříme a necháme 15 minut i déle odležet. Opečeme na dobře rozpálené pánvi.
- Na omáčku smícháme zakysanou smetanu, hořčici a kečup. Osolíme a opepříme.
- Na náplň a oblohu si připravíme trhaný čerstvý salát. Čerstvá rajčata a nakládané okurky nakrájíme na plátky a dáme do misek.