Domácí bagetka
- droždí 3 ML
Domácí bagetka
- cukr 1 ML
Head
- olivový olej 2 PL
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Zelí nastrouháme najemno, osolíme, přidáme olivový olej a necháme chvíli odstát. Poté nastrouháme mrkev, nakrájíme cibuli a přidáme k zelí. Přidáme jogurt, majonézu a dochutíme dle libosti. Salát necháme odstát v lednici.
- Domácí bagetka: Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej a zpracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí objem – zhruba hodinu. Pak vytvoříme na pomoučněném plechu dvě bagety, opět přikryjeme a necháme kynout další půlhodinu. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 °C. Bagety odkryjeme a na každé uděláme tři šikmé zářezy zhruba do poloviny. Pečeme 20 minut, dokud nezezlátnou.