Postup přípravy
- Smetanu na šlehání smícháme s cukrem a kakaem, krátce provaříme (do 90 ˚C). Po vychladnutí uložíme na noc do chladničky. Na druhý den z bílků vyšleháme tuhý sníh. Postupně do něj zašleháváme žloutky, cukr, mouku a kakao. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy nebo plechu. Upečeme v předehřáté troubě na 170 ˚C přibližně 15–20 minut. Prvních 10–15 minut neotvíráme troubu, protože by těsto opadlo.
- Krémovou hmotu vyjmeme z chladničky a hustě vyšleháme. Z upečeného korpusu vyřežeme kolečka velikosti podle misky, do které budeme servírovat. Dáme na spodek misky a následně navrstvíme ušlehanou smetanu. Povrch posypeme kakaem nebo zastrouháme čokoládou.