Suroviny
- cuketa 4
- česnek 2-3 stroužky
- krájené mandle hrst
- crème fraîche 2 PL
- kuřecí vývar 1 l
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Tři cukety nakrájíme na kostičky, jednu cuketu si necháme stranou, později ji nastrouháme. Cuketové kostičky nasypeme do hrnce, vlijeme litr kuřecího vývaru, osolíme, opepříme a vaříme 20 minut na mírném ohni pod poklicí. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme.
- Na pánvi na olivovém oleji osmažíme plátky mandlí, dokud se nezbarví dozlatova. Mandle dáme stranou a na stejné pánvi osmažíme nastrouhanou cuketu, dokud nedostane přírodně zelenou barvu.
- Do polévky poté zamícháme crème fraîche dle chuti, posypeme opečenými mandlemi a osmaženou cuketou.
Autor receptu: Martin Tomčala