Malé, krémem plněné kuličky z odpalovaného těsta, které se při pečení nafukuje a uvnitř zůstane duté. Mezi produkty z odpalovaného těsta patří např. věnečky, profiterole nebo tento povedený dezert.
Těsto: Ve vodě rozpustíme máslo. Bokem smícháme všechny sypké suroviny. Až máslo začne bublat, odstavíme a vsypeme suchou směs a dáme zase vařit. Asi tři minuty těsto převalujeme. Odstavíme a necháme zchladnout. Po zchladnutí vmícháváme pomalu po jednom vejce.
Utvoříme na plech malé kuličky, které upečeme v troubě předehřátí na 220°C prvních sedm minut, pak teplotu snížíme na 190°C a pečeme dalších 5-10 minut. Je důležité troubu neotevírat! Po vytažení zespodu propícháme, aby se uvolnila pára.
Krém: Vše povaříme v mléce do zhoustnutí. Vytáhneme lusk a necháme vychladnout. Krémem pak ze spodu plníme kuličky, které necháme aspoň tři hodiny ztuhnout v lednici, aby krém nevytékal.
Karamel: Cukr rozpustíme a přidáme horké mléko či smetanu a pořádně zamícháme.
Čokoládová poleva: Ve smetaně rozpustíme čokoládu a můžeme přidat i plátek másla.
Naplněné kuličky máčíme zespodu do karamelu a tvoříme takovou věž (karamel to krásně drží pohromadě) Polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme dle vkusu.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.