Krém
- čokoláda 100 g
Těsto
- cukr 130 g
Krém
- šlehačka 200 ml
Těsto
- kakao 2 PL
Krém
- malina
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Vmícháme přesátou mouku a kakao. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh a zapracujeme do těsta. Těsto rozetřeme na plech vyloženým pečicím papírem a pečeme na 180 °C asi 8 minut. Necháme vychladnout. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s mascarpone. Přidáme nastrouhanou kůru i šťávu z limetky a promícháme. Nakonec přidáme vyšlehanou šlehačku a dáme vychladit do lednice. Z piškotového korpusu vykrojíme kolečka, na která naneseme krém, a přiklopíme je druhým kolečkem. Dortíky ozdobíme krémem, malinami a kůrou z limetky