Suroviny
Postup přípravy
- Na těsto si nejprve vyšleháme bílky do pěny a žloutky s cukrem. Pak do žloutků přidáme polohrubou mouku, kypřicí prášek, vodu, olej a vrchovaté lžíce kakaa. Zamícháme. Do toho vmícháme vyšlehané bílky. Dáme do vymazané formy a ve vyhřáté troubě necháme upéct korpus na pařížský dort.
- Mezitím si ušleháme krém. Vyndáme tři šlehačky a přidáme čokolády na vaření. Vše mícháme na mírném ohni, necháme povařit a vychladit. Ze směsi vyšleháme společně se ztužovačem tuhou šlehačku.
- Hotový vychladlý korpus uprostřed rozkrojíme na dvě placky. Na spodní část dáme krém a nakrájené banány. Na to vložíme druhou část korpusu, kterou polejeme čokoládou.