Čokoládová hmota
Postup přípravy
- Nejprve vložíme sušenky do sáčku a pomocí válečku je rozdrtíme najemno. Máslo rozpustíme, promícháme se sušenkovou drtí a nasypeme na spodek formy. Prsty potom drť utlačíme.
- Na čokoládovou hmotu ušleháme v robotu cream cheese spolu s cukrem a kakaem dohladka. Hořkou čokoládu si ve vodní lázni rozpustíme a vešleháme ji spolu se šlehačkou do krému. Postupně směs do krému vešleháme, stejně tak jedno vejce po druhém. Hotový krém nalijeme na sušenkový základ a pomocí špachtle uhladíme povrch.
- Cheesecake pečeme v troubě předehřáté na 175 °C přibližně hodinu, hotový je, když kraje vyskočí a vypadají zatuhlé, zatímco střed se ještě maličko klepe. Upečený cheesecake necháme vychladnout, potom alespoň 2 hodiny vychladit v lednici a podáváme posypaný kakaem s čerstvým ovocem.