Suroviny
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 230 °C (na 210 °C horkovzdušnou). Připravíme si formičky, které vymažeme máslem a vysypeme kakaem. Ve vodní lázni necháme rozpustit máslo s čokoládou. Voda by neměla bublat silným varem, spíše se chystat k varu. Mezitím šleháme středně pomalu vejce se žloutky a cukrem do husté, jemné a nadýchané pěny. Jakmile se čokoláda a máslo rozpustí, pomalu je za stálého šlehání přiléváme do mísy s vaječnou pěnou. Na závěr do těsta vmícháme dvě lžíce mouky a můžeme plnit formičky. Fondán pečeme ve vyhřáté troubě pouze 6–7 minut. Důležité je, aby se upekl pouze tenký kraj a jádro zůstalo stále syrové. Po upečení je necháme ještě ve formě minutku odstát a vyklopíme na servírovací talíř.