Suroviny
- hořká čokoláda 200 g
- vejce 3 kusy
- třtinový cukr (tmavý) 45 g
- smetana ke šlehání 300 ml
Postup
- Čokoládu nalámeme do žáruvzdorné mísy, posadíme ji na hrnec s trochou varem bublající vody a za občasného míchání necháme rozpustit.
-
Bílky ušleháme dotuha, přidáme cukr a vymícháme do tuhé a lesklé hmoty.
-
K mírně zchladlé čokoládě přidáme 60 ml smetany, všechny žloutky a opatrně promícháme. Nakonec do směsi po částech vmícháme tuhé bílky. Zbylou smetanu ušleháme dotuha a opět ji po částech a opatrně vmícháme k čokoládové pěně.
-
Hotovou pěnu rozdělíme do pohárků a dáme ji na minimálně 3–4 hodiny chladit. Nejlépe však přes noc.
Autor receptu: Denisa Mašková