Šlehačka
- kokosové mléko
- sirup 1 lžíce
Čokoládová pěna
- sirup 1 lžíce
Head
- datle 4
- kokosový olej 200 ml
- kokosový cukr 1/2 hrnek
- vanilkový lusk 1
Postup přípravy
- Rozmixujeme si předem namočené mandle, přidáme datle, kokosový olej, část kokosového cukru a lžíci kakaa, mixujeme dohladka. Vzniklou směsí vyložíme kulatou dortovou formu a dáme do lednice ztuhnout.
- Mezitím si připravíme krém. Tofu dáme do utěrky a vymačkáme, dáme do mixéru, přidáme kokosový cukr, zrníčka vanilky, kakao a mixujeme dohladka. Tuto směs dáme na vychladlý korpus z mandlí a dáme opět chladit.
- Čoko pěna: Rozmixujeme silken tofu se sirupem a rozpuštěnou čokoládou a dáme chladit.
- Šlehačka: Rozmixujeme tuhou část kokosového mléka se sirupem a zrnky vanilky (stačí tresť) a též dáme vychladit.