Suroviny
- cibule 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- zázvor 2,5 cm
- chilli papričky půl
- kurkuma 2 lžičky
- koření garam másala 2 lžičky
- citronová tráva 1 lžička
- červená čočka 200 g
- kokosové mléko 1 plechovka
- olej 2 lžíce
- rýže dle chuti
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Postup
- Rozpálíme olej v hrnci, cibuli nakrájíme a orestujeme.
- Přidáme nakrájený česnek, chilli papričku a koření.
- Propláchneme čočku a přidáme do hrnce, poté přidáme všechny ostatní ingredience a necháme vařit doměkka.
- Rýži dáme do rýžovaru a necháme ji uvařit, následně servírujeme vedle dhálu.
Autor receptu: Kryštof Bartl