Suroviny
- mleté vepřové maso
- vepřové maso
- uzené maso
- hlávkové zelí
- rajčatový protlak
- červená paprika
- vejce
- cibule
- česnek
- rýže
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Hlávkové zelí si vcelku uvaříme ve vodě doměkka. Poté zelí scedíme, necháme vychladnout a rozdělíme je na jednotlivé listy.
- Sáčkovou rýži si trochu předvaříme, stačí 15 minut.
- Maso si nakrájíme na kostičky a smícháme s předvařenou rýží a mletým masem. Přidáme vejce, nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a dochutíme solí, pepřem a červenou paprikou.
- Do listu dáme připravenou směs a pečlivě zabalíme. Takto připravené holubky vložíme do hrnce, přidáme rajský protlak promíchaný s teplou vodou a necháme vařit asi hodinu.
Autor receptu: Jaroslav Kesel