Postup přípravy
- Jako první si musíme vykrojit hlávkové zelí od košťálu a dáme vařit do osolené vody. Jak se začnou listy oddělovat, tak je začneme odebírat a vyndáváme na talíř. Potom si dáme vařit rýži, nedovaříme ji. Připravíme si náplň do zelí. Do misky si dáme mleté maso, přidáme si nakrájenou cibuli a nastrouhaný česnek, přidáme sůl, pepř a částečně uvařenou rýži, dále přidáme kečup a zamícháme.
- Když máme listy od zelí vystydlé, tak je začneme plnit směsí, vezmeme si list a tam, kde začíná dáme trochu směsi, záleží na velikosti listu, a uděláme závitek, poté dáme do hrnce. Na dno hrnce si dáme pár listů, aby se nám při vaření nepřipálily. Až máme naplněno, tak přidáme zbytek kečupu, vodu, sůl a pepř a necháme vařit cca hodinu. Servírujeme s cibulovou bagetou nebo se může podávat i s chlebem.