Head
- cibule 1 kg
Vývar
- cibule 0.5 kg
Head
- máslo 60 g
Vývar
- petržel 2
Postup přípravy
Do velkého hrnce dáme máslo. Až se máslo rozpustí, přidáme veškerou cibuli, bobkový list, třtinový cukr a necháme změknout. Mezitím dáme vedle do hrnce máslo a cibuli. Až zezlátne, přidáme zeleninu a dva litry vody a necháme vařit tak dlouho, než cibule zkaramelizuje a změkne. Až se bude pěkně táhnout, přidáme víno, po asi 15 minutách se alkohol odpaří a přidáme další víno. Opět po čtvrt hodině přidáme další víno a až se odpaří, zaprášíme moukou, podle toho, jak chceme polévku hustou. Přidáme vývar, osolíme, opepříme podle chuti a ještě 20 minut vaříme. Mezitím si nakrájíme bagety na 15 stejných dílků, vezmeme si špejle a na každou špejli napícháme tři bagetky, posypeme bohatě sýrem, dáme na plech a zapékáme asi osm minut, dokud se sýr netaví. Podáváme položené na kraji talíře.