Head
- citronová kůra - -
- mascarpone - -
- smetanové sýry 2 ks
- cukr - -
- smetana ke šlehání - -
Postup přípravy
- Máslové sušenky rozdrtíme a smícháme spolu s rozpuštěným máslem. Sušenkový základ natlačíme na dno dortové formy.
- Pomazánku si vyšleháme spolu se smetanou a mascarpone, dochutíme citronovou kúrou a cukrem. Dáme na sušenkový základ.
- Citronová poleva: Všechny suroviny kromě másla zahřívejte v páře za občasného míchání do zhoustnutí. Trvá to pár minut. Krém by měl mít konzistenci asi jako krupicová kaše, teplota ideálně přes 70 stupňů. To je teplota, při které dochází k tepelné úpravě vajec.
- Sundejte misku z páry, krém nechte trochu zchladnout a pak zašlehejte máslo. Stačí ruční metličkou a hezky do krémové konzistence. Nakonec polijte dort a nechte vychladnout.