Suroviny
- římský salát
- sardelová pasta 1/4 čajová lžička
- hrubozrnná hořčice 1 lžíce
- parmezán 2 lžíce
- toustový chleba 4-5 plátek
- česnek 2-3 stroužek
- olivový olej ( - volitelné )
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Salát očistíme, nakrájíme na silnější pruhy, promícháme spolu se zálivkou. V mixéru rozmixujeme sardelovou pastu spolu s parmezánem a trochou vody. Pak přidáme majonézu, hořčici, česnek a dochutíme solí a pepřem. Na krutony okrájíme okraje od toustového chleba, nakrájíme na kostky a dáme na 100 °C sušit do trouby do zlatavé barvy. Na pánvi rozehřejeme olivový olej nebo máslo, přidáme česnek a krutony lehce prohodíme. Na salát nastrouháme hoblinky parmezánu a přidáme krutony.