Suroviny
- kukuřice 175 g
- fazole 175 g
- jalapenos
- zakysaná smetana 200 g
- salát 200 g
- pepř
Postup přípravy
- Pico de gallo: Rajčata nakrájíme na kostky společně s červenou cibulí. Koriandr pokrájíme najemno. Smícháme se šťávou z půlky menší limetky, vše dobře promícháme a zatížíme.
- Nakládaná cibule: Cibuli nakrájíme na polokroužky a naložíme do vinného octa na cca dvě hodiny.
- Guacamole: Avokádo utřeme vidličkou, smícháme se zbytkem červené cibule a šťávou ze zbytku limetky. Osolíme a opepříme.
- Fazolová pasta: Fazole vložíme na pánev a restujeme, dokud nezměknou. Ze změklých fazolí třením utvoříme pastu. Nařežeme si salát nadrobno. Scedíme kukuřici. Den předem si naložíme hovězí flank steak. Osmažíme ho na grilovací pánvi. Tortilly ohřejeme na pánvi či v mikrovlnné troubě (cca 10–15 vteřin), namažeme je fazolovou pastou, na ni naskládáme na tenké plátky nakrájený steak, přidáme pico de gallo, guacamole, nakládanou cibuli, kukuřici, salát a zakysanou smetanu. Dle chuti jednotlivců přidáme před guacamole jalapenos. Tortilly zamotáme a vytvoříme burrita.