Bulky
- vejce 2
Náplň
Dip
- česnek 4
Hranolky
Postup přípravy
- Kuřecí prsa si naklepeme a v rychlosti naložíme do oleje, přidáme grilovací koření, oregano, sůl, pepř a necháme uležet.
- Bulky: Droždí rozdrolíme a smícháme s cukrem. Mícháme, dokud se nerozpustí. Potom přidáme trochu vlažné vody. Ke zbytku vlažné vody přidáme olej a půl vejce. Do mouky přidáme sůl, trochu promícháme a vložíme ostatní suroviny (droždí s cukrem a vodou + vodu, olej a půl vejce). Mícháme, klidně i hnětačem. Poté pomoučíme linku nebo vál a propracováváme těsto. Hladké těsto poté dáme kynout na 45–60 minut na teplé místo. Pak pomoučíme povrch, vyndáme těsto a vytvarujeme bulky. Zbavíme se bublin v těstě. Snažíme se přidávat co nejméně mouky a uděláme měšec. Dáme na pečicí papír, pod utěrkou necháme cca 20 minut dokynout a po dokynutí potřeme půlkou vejce s kapkou studené vody. Pečeme v předem předehřáté troubě na 200 °C cca 10–13 minut. Upečené bulky necháme vychladnout pod utěrkou.
- Maso pečeme z obou stran, nakonec dáme plátek čedaru, aby se krásně roztekl. Rozříznutou bulku rozpečeme, poté potřeme česnekovým dipem (majonéza + česnek). Slaninu opečeme a můžeme plnit bulky – listy salátu, rajče, okurka, cibule, maso, sýr, volské oko.
- Hranolky: Syrové brambory vložíme do kráječe na hranolky, ty poté 4 minuty povaříme ve slané vodě a následně vysušíme. Do hrnce si nalejeme dostatečné množství oleje a hranolky smažíme do zlatova. Podle chuti dosolíme.