Suroviny
Postup přípravy
- Ovoce si můžeme nakrájet na menší kousky a posypeme troškou moučkového cukru, ať nám pustí šťávu. Rozšleháme 4 vejce a postupně přidáváme cukr. Ideálně našlehat v kuchyňském robotu a cukr přidávat postupně. Vždy přidat cca pětinu (z celkových 250 g) a nechat 3 minuty šlehat a přidat další pětinu atd. Mezitím si rozpustíme 250 g másla, 250 g čokolády (85%) a 100 g kakaa. Ideálně nechat rozpustit nad hrncem s vodou a pouze tak dlouho, dokud se nám to všechno krásně nerozpustí. Nevystavovat velkému žáru – tak ať se nám to pouze rozpustí, ale ať to nezačne vařit.
- Našlehaná vejce přidáme do rozpuštěného másla, čokolády, kakaa (už mimo plotnu – čokoláda nesmí být moc horká, aby se nám nezačala vejce srážet) a pomalu metličkou promícháme. Následně přidáme 85 g hladké mouky a 1,5 lžičky kypřicího prášku. To celé promícháme a nalejeme do formy, kterou jsme si předtím pomastili máslem a posypali moukou. Vložíme do předehřáté trouby na 145 °C (horký vzduch) po dobu 25 minut. Po dopečení troubu vypneme, pouze lehce pootevřeme a necháme takhle pár minut. Po pár minutách vytáhneme a nakrájíme. Přidáme kousky ovoce a vanilkovou zmrzlinu.