Kuřecí karbanátky
- kuřecí prsa 1/2 kg
Smetanová omáčka z lišek
- lišky 0.5 kg
Bramborovo – celerové pyré
- mléko - -
Kuřecí karbanátky
- rohlík 2 -
Bramborovo – celerové pyré
- sůl - -
Kuřecí karbanátky
- mléko - -
Smetanová omáčka z lišek
- pepř - -
Kuřecí karbanátky
- pepř - -
Postup přípravy
- Bramborovo – celerové pyré: Brambory a celer oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit, osolíme. Po uvaření scedíme, rozšleháme spolu s máslem a mlékem jako bramborovou kaši.
- Kuřecí karbanátky: Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Kuřecí maso, cibuli, česnek a rohlíky společně umeleme. Do směsi přidáme vejce, osolíme a opepříme. Karbanátky usmažíme na oleji.
- Smetanová omáčka z lišek: Osmažíme cibuli, přidáme lišky a zalijeme smetanou. Přidáme škrob, rozmačkaný stroužek česneku, osolíme a opepříme.