Panna cotta
- smetana ke šlehání 500 ml
- borůvky hrst
- želatina 5 plátků
- vanilkový cukr
- ovoce
- prach ze sušených malin
- zlatý prach
Citronová šlehačka
- šlehačka 250 ml
- mascarpone 250 g
- citronová šťáva
- citronová kůra
- moučkový cukr
Postup přípravy
- Plátky želatiny si dáme do studené vody. V hrnci ohřejeme 500 ml smetany spolu s cukrem. Do ohřáté smetany dáme hrst lesních borůvek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Do smetany vložíme želatinu, promícháme. Přecedíme přes sítko a nalijeme do skleniček.
- Ušleháme šlehačku a přidáme mascarpone. Dochutíme citrónovou kůrou, citrónovou šťávou a cukrem.
Autor receptu: Monika Nerušilová