Suroviny
- vejce
- čekankový sirup 50 g
- máslo
- mandlová mouka 50 g
- ketomix koktejl
- prášek do pečiva
- ketomix vanilková příchuť 1 lžička
- mandle 30 g
- borůvek
- borůvky
- citronová kůra
- šlehačka
Postup přípravy
- Vejce rozklepneme a oddělíme bílek od žloutků. Žloutky postupně vyšleháváme s máslem do pěny, přidáme čekankový sirup, citrónovou kůru, mandlovou mouku a KetoMix proteinový koktejl smíchaný s práškem do pečiva bez fosfátů.
- Těsto rozdělíme do dvou vymazaných a mandlovou moukou vysypaných forem a dáme péct.
- Bílky vyšleháme se špetkou soli, sníh ochutíme KetoMix vanilkovou příchutí a po deseti minutách pečení žloutkového korpusu navrstvíme sníh do forem. Na jednu formu přidáme na sníh hrubě sekané mandle.
- Po upečení a vychladnutí korpus s mandlemi nakrojíme na šest dílů. Spodní korpus potřeme domácí marmeládou borůvek a černého jeřábu se stévií. Vyšleháme smetanu a dáme ji na korpus, ještě přidáme marmeládu a postupně položíme všech šest dílů horního korpusu. Dáme do lednice vychladit. Spodní korpus dokrojíme až před podáváním.