Head
- ajvar 4 lžíce
Náplň
Domácí chléb
Postup přípravy
- Bílky oddělíme od žloutků, žloutky rozšleháme a přidáme jogurt, mouku, kypřicí prášek, sůl, ajvar nebo špenát. Všechno zamícháme, přidáme sníh z bílků a těsto vylijeme na plech vystlaný pečicím papírem, pečeme 12–15 minut na 220 °C.
- Upečenou roládu ještě teplou srolujeme, necháme vychladnout, pak na placku natřeme sýr, položíme šunku a znovu srolujeme.
- Domácí chléb: Do malého množství vody dáme cukr a rozdrobené droždí, prosejeme mouku, přidáme sůl, olej, zbytek vody a vše zamícháme. Hotové těsto necháme vykynout, troubu rozehřejeme na 220 °C, těsto vložíme do formy na chleba a pečeme zhruba 45–55 minut. Upečený chléb zabalíme do čisté suché utěrky a necháme vychladnout.