Head
- hrášek 100-150 g
Příloha
- sůl - -
Postup přípravy
- Baby kuřátka si den předem naložíme do marinády dle chuti. Připravíme si náplň, nakrájíme si pečivo na kostičky, přidáme žampiony, cibuli, slaninu, hrášek a mléko, zpracujeme a dle chuti osolíme a opepříme, naplníme marinovaná baby kuřátka. Takto připravená kuřátka potřeme řádně máslem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180–200 °C na 45 minut. Během pečení kuřátka podléváme.
- Mezitím si dáme vařit brambory vcelku. Při podávání je posypeme pažitkou a polijeme máslem.
- Připravíme si omáčku, dáme vařit jednu kávovou lžičku fenyklu s bílým vínem podle oka a přidáme na špičku čajové lžičky kůru z čerstvého pomeranče, dále přidáme pomerančovou marmeládu. Mícháme a dle potřeby podléváme vínem. Víno se musí vyvařit a omáčka zredukovat.