Suroviny
- krevety (syrové, čerstvé) 200 g
- limetková šťáva ze 4 limetek
- limetka 1 kus
- salátová okurka 1 kus
- paprička jalapeňo 1 až 2 kusy
- česnek 4 stroužky
- koriandr 100 g
- sůl dle chuti
Postup
- Krevety oloupeme za hlavou a odřízneme, podélně rozřízneme na půl a zbavíme střev, pak dáme do hmoždíře a lehce naklepeme, přendáme do misky a zalijeme limetkovou šťávou.
- Po dvou hodinách slijeme šťávu z krevet do mixéru, přidáme koriandr, česnek, sůl a jalapeños, okurku rozřízneme podélně napůl a pomocí lžíce vydlabeme jádřinec, přidáme do mixéru a vše rozmixujeme.
- Okurku nakrájíme na půl kolečka, smícháme s krevetami a zalijeme sosem z mixéru, necháme v chladu ještě hodinu a pak podáváme v misce s teplou tortillou a zdobíme limetou.
Autor receptu: Radek Příhonský