Suroviny
- banán (zmrzlý) 300 g
- borůvky (zmrzlé) 300 g
- zakysaná smetana 200 g
- sirup z agáve
- karamelové sušenky
Ostružinový dip
- ostružiny 7
- třtinový cukr 1 ML
- whisky 2 ml
Postup
- Připravíme si ostružinový dip. Na rozehřátou pánev dáme zhruba 7 ostružin, přidáme kávovou lžičku třtinového cukru, zalejeme cca 2 ml whisky a mícháme. Když ostružiny pustí šťávu, přelejeme přes cedník do připraveného hrnečku a je hotovo.
- Vyndáme z mrazáku připravený nakrájený banán a zmrzlé borůvky, nasypeme je do mixéru, vše rozmixujeme a začneme přidávat zakysanou (vychlazenou!) smetanu; můžeme dosladit sirupem z agáve.
- Servírujeme do misky nebo na talíř, pokapeme dipem a mírně zasypeme rozmačkanou karamelovou sušenkou.
Autor receptu: Roman Řehák
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!