Suroviny
- vepřová žebírka 1,5 kg
- rybí omáčka 6 PL
- cukr 3 PL
- ocet 3 PL
- sladká paprika 1 PL
- omáčka Sriracha 1 PL
- česnek 2 celé
- olej (na smažení)
Postup
- Žebírka naporcujeme a necháme vařit ve vodě 3–5 minut. Poté vodu vylijeme a maso opláchneme vodou. Do pánve s rozehřátým olejem přisypeme polévkovou lžíci hladké mouky a na oleji osmažíme žebírka do zlatova.
- Mezitím si připravíme omáčku z rybí omáčky, cukru, octu, srirachy a sladké papriky. V hluboké pánvi osmažíme česnek (nadrobno nasekaný) do zlatova. Česnek pak vyjmeme a dáme stranou.
- Do rozehřáté hluboké pánve vylijeme omáčku a mícháme, dokud směs nezkaramelizuje, přihodíme tam žebírka. Nakonec přisypeme osmažený česnek.
Autor receptu: Jana Vu
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!