Suroviny
Postup
- Hovězí maso nameleme, osolíme a opepříme. Vytvarujeme z něj zhruba 200g burgery, které grilujeme podle požadovaného propečení na rozpáleném grilu. Těsně před doděláním na mase necháme rozpéct sýr gouda a čedar.
- Rukolu a salát polníček dochutíme olivovým olejem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Do majonézy přidáme hrubozrnnou hořčici, dijonskou hořčici, opepříme a promícháme. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na půlkolečka a začneme restovat na oleji.
- Postupně přidáme sůl, pepř, cukr a balsamico. Bulky překrojíme, namažeme máslem a zlehka opečeme na grilu. Poté spodní část potřeme připravenou majonézou a začneme vrstvit v pořadí salát, maso, cibule, salát a horní část bulky. Burger spíchneme párátkem.
Salát Coleslaw
- Zelí nakrájíme na jemnější nudličky a lehce prosolíme. Dál přidáme nastrouhanou mrkev a řapíkatý celer. Decentně přicukrujeme a přidáme trochu majonézy.
- Salát promícháme a dáme vychladit.
Autor receptu: Jan Prchlík
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!