Suroviny
- vepřová panenka
- dijonská hořčice
- parmazán
- bylinky
- topinambury
- citronová šťáva
- smetana
- Máslo
- sůl
- pepř
Postup
- Panenku očistíme od případných blan, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na krájecí prkénko si rozprostřeme směs parmazánu a drobounce nasekaných bylinek. V ní pak vyválíme váleček masa. Je potřeba trochu přitlačit, ať se panenka dobře obalí.
- Takto nachystanou panenku dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a na sondu, aby maso mělo krásných 65 °C. Až dosáhne požadovanou teplotu, kterou jsme si nastavily, je hotovo.
- Topinambury oloupeme, vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme do změknutí, přibližně 10 minut. Jakmile jsou topinambury měkké, scedíme je a rozmačkáme v hrnci nahrubo vidličkou.
- Přidáme citronovou šťávu, smetanu, máslo a ponorným mixérem rozmixujeme na hladké pyré.
Autor receptu: Ondřej Follprecht