Suroviny
- rajče 2
- třtinový cukr 2 PL
- zeleninový vývar 300 ml
- smetana na vaření 300 ml
- česnek 2 stroužky
- rajčatová passata 1 l
- sůl
- pepř
Zeleninový vývar
- kořenová zelenina
- bobkový list
- cibule
- česnek
- sůl
- pepř
Postup
- Nejdříve si připravíme zeleninový vývar. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Dáme do hrnce, přidáme očištěnou a pokrájenou cibuli, česnek, přisypeme koření a vaříme hodinu a půl.
- Mezitím si nakrájíme rajčata, dáme do hrnce, přidáme dvě lžíce třtinového cukru a restujeme, dokud se nevypaří přebytečná tekutina. Přidáme rajčatovou passatu, 300 ml zeleninového vývaru, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
- Poté polévku přivedeme k varu a chvílí povaříme. Nakonec přidáme smetanu na vaření a přivedeme k varu.
Autor receptu: Jan Žampa
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!