Suroviny
- hovězí zadní 500 g
- vepřová plec 500 g
- mrkev 500 g
- cibule 500 g
- bobkový list
- sušené hříbky hrst
- česnek 1 hlávka
- listová petržel
- rajský protlak 2-3
- parmazán
Příloha
Postup
- Zatáhneme maso na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev, podlijeme, dusíme do změknutí masa. Vepřové vytahujeme zpravidla dříve, maso nakrájíme na drobné kostičky, salsu, pokud je řídká, ještě bez masa zredukujeme na mírném ohni.
- Přidáme protlak (v létě vaříme z čerstvých rajčat), dochutíme prolisovaným česnekem a zelenou plocholistou petrželí – nešetřit. Podáváme se širokýma nudlemi, lehce posypeme parmazánem.
Autor receptu: Michael Najbrt