Suroviny
- listové těsto 1
 - šunka 200 g
 - vysočina 200 g
 - gouda (48%) 200 g
 - vejce 1
 - sladká chilli omáčka
 - kečup
 - majonéza
 - sezamová semínka
 - česnekové koření
 
Bylinkovo- česnekový dip
- bílý jogurt 1
 - pažitka
 - česnek 1 stroužek
 - sůl
 - pepř
 
Postup
Šneky se šunkou, sýrem, kečupem a majonézou
- Listové těsto rozválíme a posypeme česnekovým kořením. Pak potřeme majonézou a kečupem (smícháme je dohromady). Na to naložíme kolečka šunky a pak plátky goudy. Zabalíme do rolky, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.
 - Poté rolku krájíme na kolečka (šneky) asi 1 cm silné. Vložíme je vedle sebe na plech a pečeme na 180 °C dozlatova cca 20 minut. Podáváme s bylinkovo-česnekovým dipem.
 
Šneky se salámem, sýrem a sweet chilli omáčkou.
- Listové těsto rozválíme a potřeme sweet chilli omáčkou. Pak rozprostřeme kolečka vysočiny a na to plátky goudy. Zabalíme do rolky, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.
 - Poté rolku krájíme na kolečka (šneky) asi 1 cm silné. Vložíme vedle sebe na plech a pečeme na 180 °C dozlatova cca 20 minut. Podáváme s bylinkovo-česnekovým dipem.
 
Bylinkovo-česnekový dip
- Nakrájíme si pažitku, oloupeme česnek a prolisujeme ke všem ingrediencím do misky.
 - Podáváme se šneky v misce na dip a ozdobíme lístkem koriandru.
 
Autor receptu: Alena Karkošová