Suroviny
- listové těsto 1
- šunka 200 g
- vysočina 200 g
- gouda (48%) 200 g
- vejce 1
- sladká chilli omáčka
- kečup
- majonéza
- sezamová semínka
- česnekové koření
Bylinkovo- česnekový dip
- bílý jogurt 1
- pažitka
- česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř
Postup
Šneky se šunkou, sýrem, kečupem a majonézou
- Listové těsto rozválíme a posypeme česnekovým kořením. Pak potřeme majonézou a kečupem (smícháme je dohromady). Na to naložíme kolečka šunky a pak plátky goudy. Zabalíme do rolky, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.
- Poté rolku krájíme na kolečka (šneky) asi 1 cm silné. Vložíme je vedle sebe na plech a pečeme na 180 °C dozlatova cca 20 minut. Podáváme s bylinkovo-česnekovým dipem.
Šneky se salámem, sýrem a sweet chilli omáčkou.
- Listové těsto rozválíme a potřeme sweet chilli omáčkou. Pak rozprostřeme kolečka vysočiny a na to plátky goudy. Zabalíme do rolky, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.
- Poté rolku krájíme na kolečka (šneky) asi 1 cm silné. Vložíme vedle sebe na plech a pečeme na 180 °C dozlatova cca 20 minut. Podáváme s bylinkovo-česnekovým dipem.
Bylinkovo-česnekový dip
- Nakrájíme si pažitku, oloupeme česnek a prolisujeme ke všem ingrediencím do misky.
- Podáváme se šneky v misce na dip a ozdobíme lístkem koriandru.
Autor receptu: Alena Karkošová