Suroviny
- škvarky 300 g
- jarní cibulka 1
- cibule 1
- kyselé okurky 150 g
- plnotučná hořčice 2 PL
- sůl
- pepř
Postup
- Rozmixujeme 250 g škvarků, 120 g kyselé okurky a cibuli, přidáme hořčici, osolíme a opepříme. Zbytek škvarků rozmačkáme vidličkou a společně s najemno nakrájeným zbytkem okurek a najemno nasekanou cibulkou přidáme k pomazánce.
- Dle potřeby dochutíme solí a hořčicí. Hotovou pomazánku namažeme na chléb, můžeme i ozdobit troškou jarní́ cibulky.
Falešná škvarková pomazánka
- Cibuli nakrájíme na kostičky a pomalu smažíme do zlatova, poté rozmixujeme společně s cizrnou a cca 120 g kyselých okurek. Pokud se nedaří hmotu rozmixovat, přilijeme pár lžiček vody. Přidáme hořčici, osolíme a opepříme.
- Zbytek okurek nasekáme na malé kousky a přidáme do vzniklé směsi společně s najemno nakrájenou jarní cibulkou.
- Dle potřeby dochutíme solí a hořčicí. Hotovou pomazánku namažeme na chléb, můžeme ozdobit troškou jarní cibulky.
Autor receptu: Johanna Nejedlová