Suroviny
- brynza 100 g
 - sušená cibule 50 g
 - vlašské ořechy 50 g
 - hruška 2
 - směs listových salátů 200 g
 - sušené brusinky 5 PL
 - limetka 2
 - med 4 PL
 - rostlinný olej 2 PL
 - sůl
 - směs koření
 - bylinky
 
Postup
- Ze šťávy z limetek, medu, soli a koření a oleje vymícháme dresing. Hrušky nakrájíme na malé kostky, přidáme do zálivky, aby se chutě propojily a ovoce změklo. Z brynzy vytvarujeme kuličky, ty obalíme v křupavé cibulce, rozemletých ořeších, sezamu či jiných ořeších.
 - Před servírováním zálivku s ovocem zlehka promícháme s listovým salátem. Servírujeme s brynzovými kuličkami a hráškovými výhonky, nebo jinými bylinkami.
 
Autor receptu: Pierre Cédrick Klimeczek