Suroviny
- brynza 100 g
- sušená cibule 50 g
- vlašské ořechy 50 g
- hruška 2
- směs listových salátů 200 g
- sušené brusinky 5 PL
- limetka 2
- med 4 PL
- rostlinný olej 2 PL
- sůl
- směs koření
- bylinky
Postup
- Ze šťávy z limetek, medu, soli a koření a oleje vymícháme dresing. Hrušky nakrájíme na malé kostky, přidáme do zálivky, aby se chutě propojily a ovoce změklo. Z brynzy vytvarujeme kuličky, ty obalíme v křupavé cibulce, rozemletých ořeších, sezamu či jiných ořeších.
- Před servírováním zálivku s ovocem zlehka promícháme s listovým salátem. Servírujeme s brynzovými kuličkami a hráškovými výhonky, nebo jinými bylinkami.
Autor receptu: Pierre Cédrick Klimeczek