Suroviny
- konzervovaná rajčata 2 konzervy
- rajče 7-8
- cibule 1
- bazalka
- olivový olej
- zakysaná smetana
- parmazán
- sůl
- pepř
Postup
- Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Čerstvá rajčata zespodu nařízneme do kříže (aby se potom slupka lépe sloupla) a vložíme do osolené vroucí vody cca na 2 minuty. Dále rajčata vyndáme z vroucí vody a zchladíme studenou vodou.
- Rajčata oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidáme rajčata a restujeme, mírně osolíme a opepříme. Když jsou rajčata měkká, přidáme rajčata v konzervě a společně to necháme provařit. Když vše společně provaříme a smícháme, přidáme bazalku, dochutíme solí či pepřem nebo cukrem.
- Servírujeme na vrchu se lžičkou zakysané smetany a drobně posypeme nastrouhaným parmezánem.
Autor receptu: Karolína Hajošová