Suroviny
- dýně Hokkaidó
- máslová dýně
- olivový olej
- cibule 1
- zázvor 100 g
- česnek 2-3 stroužky
- smetana 200 ml
- máslo
- muškátový oříšek
- chilli paprička
- sůl
- pepř
Postup
- Jednu vetší cibuli nakrájenou najemno orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme cca 100 g oloupaného zázvoru nakrájeného na jemné kostky, špetku chilli, vše orestujeme. Přidáme nakrájené a oloupané dýně a podlijeme to připraveným zeleninovým vývarem se slupkami z dýně, které zbyly.
- Vaříme 30–40 minut. Až je dýně změklá, přidáme 2–3 stroužky nastrouhaného česneku a lehce povaříme. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, zjemníme 200 ml smetany. Dochutíme pepřem, chilli a muškátovým oříškem.
- Ozdobíme opraženými semínky z dýně, petrželkovým olejem, čerstvým chilli
Autor receptu: Miroslav Vojtek
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!