Suroviny
- hovězí kosti
- hovězí zadní 1 kg
- cibule 1
- zázvor 1/2
- badyán 3
- muškátový oříšek 1
- skořice 1
- rýžové nudle 1 balení
- koriandr 1 svazek
- rybí omáčka 1 menší naběračka
- cukr 1 PL
- glutamát 1 PL
Postup
- Vaříme kosti a maso 3–5 minut. Poté vodu vylejeme, maso a kosti opláchneme vodou a umyjeme hrnec. Znovu dáme vařit vodu a do hrnce dáme opět maso a kosti. Vedle na pánvi si do černa osmažíme zázvor a cibuli a na další pánvi pražíme skořici, badyán a muškát.
- Do hrnce, kde se nám vaří maso a kosti, přidáme zázvor, cibuli, badyán, muškát a skořici. Vývar ještě dochutíme rybí omáčkou, cukrem a glutamát. Necháme táhnout přes noc, ideálně 12 hodin.
- Nudle polijeme vařící vodou, necháme stát 1–2 minuty. Vodu vylejeme, na nudle naskládáme na tenko nakrájené maso z vývaru, nasekaný koriandr a tenké měsíčky cibule a zalijeme vývarem.
Autor receptu: Jana Vu
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!